spot_img
21.2 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăEducatieCîmpeanu: Din 2027, la Bacalaureat vor fi verificate competențe la toate disciplinele

  Cîmpeanu: Din 2027, la Bacalaureat vor fi verificate competențe la toate disciplinele

  Sorin Cîmpeanu a vorbit, miercuri seara, la Digi24, despre schimbările care vizează pregătirea copiilor pentru Bacalaureat și despre disciplinele la care elevii vor da examen.

  Ministrul Educației a făcut precizări și despre competențele digitale, care acum sunt mai mult „formale”, dar care vor fi transformate într-o probă care să fie luată în seamă de „elevi, profesori, angajatori, universități”. Potrivit ministrului, Bacalaureatul din 2027 va fi unul care va „verifica competențe la toate disciplinele”.
  „Vream ca la Bacalureat să fie și limba română și literatură, noțiuni de gramatică, și matematică, să fie și istorie și geografie, să fie și științe – chimie, fizică, biologie, să fie și discipline socio-umane, economie, sociologie , filozofie. Toate aceste discipline sunt necesare pentru profilul absolventului. Sunt necesare pentru a oferi competențe tinerilor noștri, pentru a avea într-adevăr o societate și o țară precum cea despre care am vorbit la subiectul anterior (școli moderne, fără toalete în curte – n.red). Dar pentru asta trebuie să le aibă pe toate. În momentul de față sunt elevi care nu mai fac matematică. Să nu mai faci matematică, să nu ai competențe de bază în matematică îți creează un mare dezavantaj atunci când vei fi finalizat școala. Deci este un Bacalaureat care verifică competențe la toate disciplinele.” a declarat Câmpeanu la Digi24.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: