spot_img
7 C
Târgu Jiu
duminică, martie 3, 2024
Altele
  AcasăEvenimentAmenzi usturătoare pentru angajatori!

  Amenzi usturătoare pentru angajatori!

  ITMInspectorii din cadrul ITM Gorj au continuat acţiunile de îndrumare, prevenţie şi control în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. Astfel în perioada, 17-21 iulie, au fost efectuate 10 controale pentru identificarea și combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. „A fost depistat un angajator care presta activitate cu 3 persoane fără forme de angajare. A fost aplicată o sancțiune contravențională pentru utilizarea muncii fără forme legale de angajare, în cuantum de 30.000 lei. Angajatorul depistat cu muncă la negru desfășura activitate în Padeș (exploatare forestieră).

  În total au fost aplicate 4 sancțiuni contravenţionale la 3 angajatori, în valoare de 33.000 lei, sancțiunile contravenționale fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale”, se arată în comunicatul remis de ITM Gorj.

  Amendaţi pentru neinstruirea corespunzătoare la locul de muncă

  Totodată, au fost desfăşurate 22 controale în ceea ce priveşte domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. În urma verificărilor, au fost depistate 13 neconformităţi pentru care au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.500 lei. Controalele efectuate au urmărit în principal modul de realizare a măsurilor dispuse în controalele anterioare. Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: instruirea necorespunzătoare a personalului, lipsa instrucțiunilor proprii de la locurile de muncă, neevaluarea tuturor riscurilor existente, nepurtarea de către lucratori a echipamentul individual de protecție (EIP) etc.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: