spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 7, 2023
Altele
  AcasăEvenimentA rămas fără mașina plină cu lemn furat

  A rămas fără mașina plină cu lemn furat

  În perioada 8-9 februarie a.c., polițiștii gorjeni au desfășurat acțiuni, în baza planului ”Scutul Pădurii”, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, în urma cărora au confiscat peste 59 de metri cubi de material lemnos și indisponibilizat o autoutilitară, fiind aplicate și două sancțiuni contravenționale, în cuantum de 15.000 de lei.
  “Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică și Serviciului Rutier au identificat în trafic un bărbat, de 35 de ani, din comuna Padeș, în timp ce conducea o autoutilitară, în care transporta peste 16 metri cubi de material lemnos. În urma prezentării avizului de însoțire a mărfii, polițiștii au constatat că bărbatul a efectuat un transport multiplu de material lemnos, în baza aceluiași aviz de însoțire. În cauză, polițiștii au indisponibilizat atât cantitatea de peste 16 metri cubi material lemnos, cât și autoutilitara folosită la comiterea infracțiunii, în vederea continuării cercetărilor. Cercetările sub continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțit de documentele specifice de transport, din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienţei acestora”
  La aceeași dată, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, au desfășurat o acțiune la un depozit, din comuna Bâlteni, având ca obiect de activitate depozitarea și comercializarea materialului lemnos.” În urma inventarierii stocurilor de masă lemnoasă existentă, a rezultat că agentul economic a deținut cantitatea de peste 8,6 metri cubi cherestea rășinoase, fără documente legale de proveniență. Constatând aceste aspecte, polițiștii au dispus măsura sancționării contravenționale, cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar ca măsură complementară a fost confiscată întreaga cantitate de material lemnos, în valoare totală de aproximativ 7.557 lei, care a fost predată în custodie Ocolului Silvic Peșteana”, a mai transmis IPJ Gorj.
  În urmă cu două zile oamenii legii au mai depistat 30 metri cubi de material lemnos pentru care persoanele în cauză nu dețineau acte de proveniență.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Aviz domnilor politisti din sectorul Pesteana -Tg Carbunesti, zilnic pe acest traseu, dupa orele 17,00, trec cel putin 2 camioane incarcate cu lemne de lucru. Chiar sunt in tegula yransportatorii?

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!