spot_img
11.6 C
Târgu Jiu
duminică, martie 3, 2024
Altele
  AcasăEvenimentCampanie de prevenire a furturilor din locuințe, lansată de polițiști

  Campanie de prevenire a furturilor din locuințe, lansată de polițiști

  Poliția Română a lansat Campania de prevenire a furturilor din locuințe “HOȚII ÎȚI INVADEAZĂ INTIMITATEA”, care are ca scop conștientizarea cetățenilor cu privire la rolul și importanța măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuințe.

  În județul Gorj, campania va debuta la data de 11 decembrie a.c., ora 16:00, prin organizarea unui punct de informare în incinta Shopping City Târgu Jiu, de către Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Gorj.

  Conform agendei, în perioada decembrie 2019 – februarie 2020, în județul Gorj, polițiștii de prevenire gorjeni vor avea întâlniri cu grupuri ţintă, în cadrul cărora vor difuza spoturi audio și video tematice şi vor distribui materiale informative, totul pentru a preveni furturile din locuințe.

  În cadrul întâlnirilor cu cetățenii, polițiștii de prevenire gorjeni vor folosi patru perechi de ochelari VR.

  Abordarea acestui tip de criminalitate reprezintă o constantă a intervenţiilor preventive întreprinse de Poliţia Română,  în cadrul fiecărui demers promovându-se, prin modalităţi inedite şi de impact, informaţiile destinate reducerii gradului de vulnerabilitate.

  Noutatea campaniei din acest an, derulată în parteneriat cu Feroneria Prod S.A. Arad, constă în utilizarea unei tehnologii de ultimă generaţie, de interes pentru majoritatea categoriilor de beneficiari, care îi expune pe aceştia unei experienţe virtuale ce are corespondent în realitate.

  Astfel, cetăţenii se pot transpune în martori la un furt din locuinţă, având ocazia să înţeleagă modul de acţiune al infractorilor.

  Aceste interacţiuni vor fi completate de discuţii cu polițiştii specializaţi în prevenirea criminalităţii, care vor transmite recomandări adecvate pentru contracararea activităţii hoţilor.

  La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, în 11 luni 2019 au fost sesizate un număr de 275 de furturi din locuință, cu 0,36% mai puţine comparativ cu perioada similară a anului 2018. Din cele 275 de fapte înregistrate în anul 2019, 112 au fost săvârșite în mediul urban și 163 în mediul rural.

  Aşa cum vor face şi pe timpul derulării campaniei, polițiștii de prevenire gorjeni recomandă fiecărui cetăţean în parte:

  – Asigură-te că ai încuiat ușa, chiar și când ești în casă;

  – Montează o încuietoare de calitate;

  – Montează un sistem de alarmă;

  – Nu transmite informații personale pe rețelele de socializare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: