spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăEvenimentComercializa produse de protecție a plantelor neautorizate

  Comercializa produse de protecție a plantelor neautorizate

  Polițiști din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat verificări pe linia respectării prevederilor OUG 195/2005, privind protecția mediului.

  În cadrul acțiunii efectuate, polițiștii au identificat o fitofarmacie cu punctul de lucru în comuna Crasna, reprezentată de un bărbat de 68 ani, din aceeași localitate, ocazie cu care s-a stabilit că acesta ar fi comercializat către fermieri produse de protecția plantelor care nu mai sunt autorizate pentru culturile din România.

  De asemenea, au fost identificate produse de protecția plantelor având termenul de valabilitate expirat, acestea fiind expuse la raft pentru comercializare.

  Cele 375 de monodoze sigilate a 1,8 ml/flacon, neautorizate pentru comercializare, respectiv cantitatea de aproximativ 21 de litri și 150 grame produse de protecția plantelor cu termenul de valabilitate expirat, au fost indisponibilizate de polițiști pentru continuarea cercetărilor.

  În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de comercializarea produselor de protecție a plantelor neautorizate și neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: