spot_img
12 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăEvenimentControale urmate de amenzi. Sute de gorjeni, buni de plată!

  Controale urmate de amenzi. Sute de gorjeni, buni de plată!

  De la zi la zi, tot mai multe sancțiuni aplicate de oamenii legii celor care nu respect restricțiile.

  În doar 24 de ore polițiștii gorjeni au aplicat amenzi în valoare de peste 37.000 lei. În cursul acestei dimineți, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu și jandarmi din cadrul IJJ Gorj, au acționat pentru verificarea respectării normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, în incinta unui complex comercial, de tip mall și alte unități comerciale din municipiul Târgu Jiu, fiind legitimate și verificate un număr de aproximativ 75 persoane, constatându-se că acestea dețineau certificat verde.

  Polițiștii gorjeni sunt în continuare la datorie pentru prevenirea răspândirii şi combaterea infectării cu coronavirus, iar în ultimele 24 de ore au desfășurat acțiuni punctuale în vederea limitării răspândirii COVID-19, fiind aplicate 139 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 37.000 lei.

  Au fost verificate peste 3.300 de persoane aflate în carantină/izolare la domiciliu, fiind identificate două persoane care nu respectă măsura izolării la domiciliu, fiind sancționate cu amenzi în cuantum de 2.000 lei.

  De asemenea, au fost identificate 115 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 15.000 lei.

  Obiectivul principal al acțiunilor a fost reprezentat de urmărirea respectării de către persoane/operatorii economici a prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în cazul organizării de activități în spațiul public/privat/închis, pentru care au fost instituite anumite interdicții sau restricții, precum și pentru nerespectarea interdicțiilor privind libera circulație, fiind constatate nereguli și aplicate sancțiuni de aproximativ 21.000 lei.

  Nerespectarea prevederilor referitoare la portul măștii de protecție se sancționează conform Legii 55/2020, cu amenda între 500 și 2.500 de lei. De asemenea, cu aceeași amendă se sancționează și nerespectarea prevederilor referitoare la interdicția de circulație a persoanelor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: