spot_img
24 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăEvenimentCum s-a încheiat aventura celor 200 de turiști străini, blocați pe un...

  Cum s-a încheiat aventura celor 200 de turiști străini, blocați pe un drum montan dintre Gorj și Hunedoara

  Aventura celor aproximativ 200 de turiști din Germania, Austria și Danemarca, ce au rămas blocați cu mașinile pe un drum montan între zona Câmpu lui Neag, din județul Hunedoara și Cerna Sat, din județul Gorj, s-a terminat cu bine. Ei au intrat pe un drum accidentat, închis circulației și semnalizat ca atare, dar nu au luat în calcul semnalizarea rutieră.

  Străinii au participat la o competiție, Garbage Run și au trebuit să parcurgă un traseu dat de organizatori. Participanții au achiziționat din parcurile auto mașini vechi pe care au plătit câteva sute de euro și au pornit la drum prin Europa, pentru a arăta că nu este nevoie în multe cazuri de renunțarea la mașinile vechi, pentru că sunt în continuarea folositoare. Au mers, astfel, pe un drum de munte, conform indicațiilor organizatorilor, între zonele Câmpul lui Neag, din județul Hunedoara și Cerna Sat din județul Gorj. Deși ruta apare ca Drum Național pe hartă, șoseaua nu este asfaltă, fiind accesibilă doar mașinilor de teren, de regulă, iar viiturile din ultima perioadă au dus la deteriorarea și mai mult a traseului. Acesta este închis circulației și semnalizat ca atare, potrivit autorităților, dar participanții nu au luat în seamă acest lucru. Astfel, unele mașini au suferit daune și nu au mai putut continua traseul. Băile de ulei s-au spart, iar sistemele de evacuare a gazelor au cedat.

  Organizatorii au sunat marți seară la 112, pentru că cei aproximativ 200 de participanți nu au mai ajuns la destinație, iar autoritățile din Gorj,Hunedoara și Caraș Severin au intrat în alertă. „Echipele de salvamontiști din cele trei judete au ajuns în sectoarele de drum din zonele lor de responsabilitate și au făcut primele evaluari ale situației. Datorită lipsei de informații corecte și actuale, grupul organizat de mașini s-a deplasat după trak-ul de GPS dat de organizatori, intrând pe un drum închis circulației publice și semnalizat în acest sens. Câteva mașini și-au spart băile de ulei , foarte multe și-au distrus tobele de eșapament, situație în care coloana de mașini s-a oprit pe o lungime de cca 30 km, așteptând indicații de la organizatori, indicații ce nu putea fi transmise datorita lipsei semnalului telefonic.
  Alături de polițiști și personal ISU , salvamontiștii au discutat cu toti conducătorii auto și i-au îndrumat în direcțiile de retragere din zona către județele Gorj, Caraș și Hunedoara.
  Au existat și câteva mici intervenții medicale, în principal plagi și traumatisme, rezultate din situații fără legătură cu evenimentul.
  Două persoane au beneficiat de prim ajutor din partea Salvamont Gorj , iar o persoană ce prezenta o stare de epuizare psihică a fost predată unei ambulanțe SMURD“, au transmis salvamontiștii.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!