spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
joi, iunie 13, 2024
Altele
  AcasăEvenimentDirectorul de la Teatrul „Elvira Godeanu” a pierdut procesul de la Curtea...

  Directorul de la Teatrul „Elvira Godeanu” a pierdut procesul de la Curtea Supremă!

  marian-negrescuMarian Negrescu, directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu a pierdut recursul de la Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la conflictul de interese depistat de Agenția Națională de Integritate în anul 2014. Decizia este definitivă.

  deicizie negrescuAgenția Națională de Integritate a constatat, la vremea respectivă, încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală de către Marian Negrescu întrucât acesta, în perioada 2008-2013, a încheiat cu teatrul 42 de contracte de colaborare pentru activități și prestații artistice, atât în calitate de director – manager al teatrului, cât și în calitate de colaborator. În urma contractelor respective, Marian Negrescu a obținut un folos patrimonial în sumă de 466.128 de lei. Prin faptul că a fost plătit simultan ca manager şi colaborator, Marian Negrescu a încălcat, potrivit ANI, atât dispozițiile articolului 70 din Legea nr. 161 din 2003, potrivit cărora: „prin conflict de interese se înțelege situația în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative“, cât și dispozițiile articolului 301 din Codul Penal al României, potrivit cărora: „fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii cinci ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

  Astfel, odată finalizat procesul pe contencios administrativ, raportul ANI rămâne valabil, urmând să fie soluționată și cauza penală. „Deocamdată a rămas în vigoare raportul ANI, de aici încolo sunt alți pași, alte procese, astea sunt pe zona administrativă așa că se mai întinde. Este vorba de raportul ANI făcut în 2014, care vizează conflictul de interese, acum trebuie întâi să vină motivarea Curții sunt mai mulți pași de urmat”, a declarat Marian Negrescu, managerul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu.

  Dacă și următoarele decizii vor fi nefavorabile pentru Marian Negrescu în procesul cu Agenția Națională de Integritate, acesta va pierde funcția de manager al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu-Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  7 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!