spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăEvenimentEvazionist cunoscut cere eliberarea din arest

  Evazionist cunoscut cere eliberarea din arest

  Evazionistul Toma Potârcă, fratele fostului candidat la preşedinţia României, Ninel Potârcă, a cerut eliberarea din penitenciar, după ce în vara acestui an a ajuns din nou gratii. Solicitarea acestuia de eliberare condiționată a fost respinsă de Tribunalul Gorj: „ Respinge contestaţia. Obligă contestatorul la 100 lei cheltuieli judiciare statului. Onorariul avocatului din oficiu în sumă de 313 lei rămâne în sarcina satului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică din 15.09.2020“.

  Condamnare de aproape șapte ani de închisoare

  Toma Potârcă a primit o pedeapsă de aproape şapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală: „Inculpatul să execute în final pedeapsa rezultantă de 6 ani şi 10 luni şi 10 zile închisoare. În baza art. 45 alin. 3 şi 4 Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a), lit. b), lit.g) Cod penal, pe o durată de 3 ani, care se va executa conform art. 68 alin. 1 lit. c Cod penal. În baza art. 45 alin. 5 Cod penal interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a), lit. b), lit.g) Cod penal. Deduce din durata pedepsei principale de 6 ani şi 10 luni şi 10 zile închisoare perioada executată de inculpat, începând cu data de 10.05.2016 la 13.12.2018 şi din data de 18.06.2020 la zi“, se arată în hotărârea judecătorească. Acesta a mai fost condamnat pentru diferite fapte şi se află în penitenciar.

  Instanţa de judecată l-a obligat să achite prejudiciu în valoarea de peste 87.000 de lei, motiv pentru care a pus sechestru pe casa acestuia din zona Meteor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: