spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăEvenimentPericol de depășire ale cotelor de apărare pe mai multe râuri din...

  Pericol de depășire ale cotelor de apărare pe mai multe râuri din Gorj

  Există pericol de depășire ale cotelor de apărare pe mai multe cursuri de apă din județul Gorj, fiind instituit de joi, 15 iunie, de la ora 21.00, Codul Portocaliu.

  „În cursul acestei dimineți, specialiștii nostri au actualizat codurile hidrologice, conform situaţiei hidrometeorologice actuale şi prognozei meteorologice“, a transmis Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

  Este posibil să existe depășiri ale cotelor de apărare pe râurile Jiu și Olteț.

  „De asemenea, în următoarele 48 de ore (15.06.2023 ora 12:00 – 17.06.2023 ora 12:00), va fi valabil un Cod Galben, care va afecta râuri din județele: Bihor, Cluj, Sălaj, Maramureș, Satu Mare, Hunedoara, Arad, Alba, Sibiu, Timiș, Caraș Severin, Gorj, Dolj, Mehedinți, Vâlcea, Argeș și Olt. (…) Menționăm că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul 16.06.2023 ora 06:00 – 16.06.2023 ora 22:00, pe unele râuri din judeţele: Caraş Severin, Mehedinţi, Hunedoara şi Gorj.
  În acest context, se pot depăși cotele de apărare, ca urmare a scurgerilor importante pe versanţi, torenţi şi pâraie.
  De asemenea, există riscul producerii de viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri“, se arată într-un comunicat al Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: