spot_img
29 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăEvenimentPeste 80 de percheziții în Gorj și în țară

  Peste 80 de percheziții în Gorj și în țară

  Peste 80 de percheziții au avut loc, în această dimineață, în Gorj și în mai multe județe din țară.

  Anchetatorii vizează suspecți de comiterea mai multor infracțiuni, cum ar fi contrabandă cu țigări, trafic de migranți, infracţiuni de corupţie. De asemenea, membrii grupării sunt cercetați și pentru că, după începerea războiului, au ajutat ucraineni vizați de mobilizare să treacă ilegal frontiera.

  Au fost făcute 83 de percheziții domiciliare, de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Suceava în judeţele Suceava, Bihor, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mehedinți și Gorj, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă, deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României de țigarete peste limita legală, trafic de migranți, infracţiuni de corupţie, infracțiuni de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, precum şi infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

  Faptele au fost comise începând de acum un an de zile

  „În cauză s-a reținut că, începând cu luna noiembrie 2021, mai mulți cetățenii români au constituit un grup infracțional organizat ce a avut ca scop traficarea de țigarete de proveniență extracomunitară, precum şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, activităţi care s-au derulat cu precădere pe raza județelor Bihor, Suceava, Maramureș și Mehedinți. Totodată, cu ocazia activităților de cercetare și documentare a activităților infracționale, au fost constatate și alte infracțiuni aflate în strânsă legătură cu acestea, respectiv infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, infracțiuni de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept și infracțiunile de dare și luare de mită. De asemenea, în prezenta cauză se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, faptă comisa în contextul declanșării și desfășurării conflictului armat din Ucraina. În condițiile în care autoritățile ucrainene au introdus măsuri restrictive de circulație față de cetățenii proprii, unii dintre aceștia au încercat să treacă în mod fraudulos frontiera de stat cu România”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: