spot_img
20.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăEvenimentPolițist reținut pentru că a împușcat un câine

  Polițist reținut pentru că a împușcat un câine

  Vânător libanez vine în Gorj să vâneze un urs

  Organele de poliţie din cadrul IPJ Gorj – Centrul Operaţional au fost sesizate prin 112 de către o persoană din comuna Băleşti cu privire la faptul că vecinul său, M.N.C., folosind o puşcă, a împuşcat un câine.

  Un ofiţer din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj a fost reţinut, miercuri, pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uzul de armă fără drept şi schingiuirea animalelor, după ce a împuşcat un câine în curtea locuinţei sale din comuna Băleşti.

  Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din cadrul IPJ Gorj – Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uzul de armă letală fără drept şi rănirea cu intenţie a animalelor.

  „Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că MNC este ofiţer în cadrul IPJ Gorj, fiind autorizat pentru a deţine, purta şi folosi arme letale de vânătoare de către IPJ Timiş, fiind posesor al permisului de armă. IPJ Gorj – Serviciul Resurse Umane a comunicat faptul MNC este organ de cercetare al poliţiei judiciare în sensul dispoziţiilor Legii nr. 364/2004 privind organizarea şi funcţionarea poliţiei judiciare. Având în vedere aceste aspecte, dosarul a fost trecut în anchetă proprie a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu”, transmit procurorii.

  Câinele a fost împușcat în curtea polițistului

  Miercuri s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de MNC pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uzul de armă letală fără drept şi infracţiunea de schingiuirea animalelor. „În cauză s-a reţinut că în data de 15 ianuarie, în jurul orelor 14,30, din interiorul curţii imobilului unde domiciliază suspectul MNC s-a auzit un foc de armă şi, după puţin timp, a fost observat un exemplar canin rănit, care a sărit gardul proprietăţii şi s-a adăpostit într-un canal pluvial situat la o distanţa de aproximativ 5 metri. Exemplarul canin a fost identificat în viaţă, prezentând orificii circulare de penetrare la nivelul craniului, motiv pentru care a fost ridicat de medicul veterinar al Circumscripţiei Băleşti şi transportat la un cabinet veterinar din municipiul Târgu Jiu, pentru acordarea de îngrijiri medicale”, mai arată procurorii.

  Miercuri, procurorul de caz a dispus faţă de suspect măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 ore.

  Te-ar mai putea interesa

  4 COMENTARII

  1. Dupa felul cum a procedat este clar ca acest „pseudopolitist”,comisar(haida de)al Politiei Romane putea foarte bine sa impuste un om!?De altfel cei care il cunosc bine si stiu cum a ajuns politist sunt de parere ca locul lui nu este intr- un colectiv de slujitori ai legii fiind foarte des mutat disciplinar!? Dezbracati-l domnilor procurori spre binele Politiei Romane !

  2. După unii prostovani ar trebuii și polițistul impuscat la rindul său… Poate că a fost atacat de caine in propria curte, ce trebuia să facă?

   • Foarte corect era legitima apărare la uzul de arma, ca ai atacase copilul care acum are probleme în urma traumei și acum ar trebui sa se facă cercetări cui aparține câinele fără stăpân care ia atacat copilul în proprietatea sa.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!