spot_img
21.5 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăEvenimentPractici comerciale înșelătoare la un hypermarket din Târgu Jiu

  Practici comerciale înșelătoare la un hypermarket din Târgu Jiu

  Reprezentanții Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Gorj au amendat un hypermarket pentru practici comerciale înșelătoare. „Același operator economic comercializa atât legume depreciate cât și produse ce nu aveau informațiile traduse în limba română, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale, respectiv 2 avertismente și 2 amenzi în valoare totală de 40000 lei“, a Constantin Milosteanu, comisarul șef adjunct CJPC Gorj într-o informare.

  De asemenea, au fost constatate practici comerciale înșelătoare și la un magazin de pe raza comunei Scoarța, unde s-a aplicat o amendă în valoare de 30.000 lei și două avertismente precum și două avertismente pentru alte încălcări ale legislației privind protecția consumatorilor.

  Potrivit comisarilor de la Protecția Consumatorilor, în cadrul magazinului erau comercializate produse expirate; nu se respectau condițiile de păstrare și depozitare prescrise de către producători; se comercializau produse ce prezentau semne organoleptice de alterare; comportament incorect în relația cu consumatorii și neafișarea prețuri și deficiențe de informare a consumatorilor.

  Șapte măsuri de oprire definitivă a comercializării

  „CJPC Gorj, a desfășurat, în perioada 1 – 25 iulie 2021, o variată activitate de verificare a modului în care operatorii economici respectă legislația în vigoare referitoare la protecția consumatorilor și, ca urmare a acțiunilor efectuate de către comisarii din cadrul CJPC Gorj, au fost încheiate un număr de 88 acte de control, respectiv 31 procese verbale de constatare (PVC) și 57 procese verbale de constatare a contravenției (PVCC), fiind aplicate 85 de sancțiuni contravenționale din care 55 avertismente și 30 amenzi în valoare totală de 166 600 lei.

  Urmare a abaterilor constatate, au fost dispuse 7 măsuri de oprire definitivă a comercializării, astfel, valoarea totală a mărfurilor neconforme  oprite  definitiv de la comercializare fiind de 662 lei“, se mai arată în informarea transmisă de de CJPC Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: