spot_img
19.5 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăEvenimentSandokan și bătăușii lui, încătușați după tentativă de omor! Printre victime se...

  Sandokan și bătăușii lui, încătușați după tentativă de omor! Printre victime se află și fratele celui care l-a ucis pe jandarmul Marchiș!

  Magistrații gorjeni au dispus arestarea celor trei bărbați care au făcut măcel în Obreja. Bonculescu Marinică, zis „Sandokan” este acuzat de tentativă de omor și  tulburarea ordinii şi liniştii publice, în timp ce Nişciuc Marius, zis „Mariusică” este acuzat de săvârșirea infracţiunilor concurente de tentativă de omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept. Totodată, al treilea suspect, Căldăraru Răzvan, zis „Greuceanu”, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de tentativă de omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice, violare de domiciliu şi distrugere. Cei trei vor sta după gratii în următoarele 30 de zile. Primii doi s-au predat singuri Poliției, iar al treilea a fost capturat de polițiști și dus în fața instanței pentru punerea în aplicare a mandatului de arestare preventivă.

  Au mers la petrecere înarmați

  Bătaia a avut loc la o petrecere organizată în cartierul Obreja, la data de 18 octombrie 2016, unde fusese organizat un chef pentru că proprietarul locuinței a fost eliberat din penitenciar unde executase o pedeapsă privativă de libertate, împrejurare în care alături de membrii familiei sale a fost invitată şi persoana vătămată care, la rândul său, a invitat la petrecere mai multe persoane. „Pe parcursul cercetărilor a rezultat că în jurul orei 18:00, la locuinţa martorului B.A. şi–au făcut apariţia, înarmaţi cu arme albe şi de foc, numiţii Bonculescu Marinică, zis „Sandokan”, Nişciuc Marius, zis „Mariusică” şi Căldăraru Răzvan, zis „Greuceanu”, care pe fondul unui conflict mai vechi au intenţionat să se răzbune pe D.M. şi celelalte persoane din anturajul acestuia, prezente la petrecere”, a comunicat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

  L-a lovit de mai multe ori cu securea

  În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că inculpatul Nişciuc Marius, fiind înarmat cu un pistol, l-a lovit cu mânerul acestuia pe B.M.C. în zona feţei, conflict care a avut loc pe strada Aurel Vlaicu, întrucât acesta din urmă părăsise în fugă curtea locuinţei unde se ținea petrecerea. La scurt timp, inculpatul Căldăraru Răzvan zis „Greuceanu”, înarmat cu o secure, a intenţionat să-l lovească de două ori în zona capului pe B.M.C., punându-i în pericol viaţa. „Faptul că rezultatul letal nu s-a produs s-a datorat apărării, prima oară, a loviturii cu mâna stângă de către persoana vătămată B.M.C, iar a doua oară acesta din urmă a fugit din direcţia securii, ceea ce nu înlătură intenţia inculpatului de a-i suprima viaţa. Dat fiind faptul că B.M.C. şi-a asigurat scăparea prin fugă, cei doi inculpați s-au întors la locuinţa lui B.A., cu intenţia de a continua conflictul cu celelalte persoane care se aflau în acea locaţie”, au consemnat anchetatorii.

  Împușcat în coapsă

  Fratele bărbatului încarcerat pentru că l-a ucis pe jandarmul George Marchiș, Ionel Ștefănescu, aflat la petrecere, a intervenit pentru a aplana scandalul, dar a fost la un pas să se aleagă cu o lovitură de secure în cap, agresorul dorind să îl ucidă. Ștefănescu s-a apărat cu un scaun, astfel că nu a suferit leziuni cauzate de secure, însă tot nu a scăpat nevătămat, alegându-se cu un glonț de calibru 5-6 mm în coapsa dreaptă.  „În acele împrejurări, inculpatul Nişciuc Marius, având asupra sa o armă letală, pistol, a tras în direcţia lui Ştefănescu Ionel, rezultatul fiind producerea unei plăgi prin împuşcare la nivelul coapsei membrului inferior drept. Imediat după consumarea infracţiunii, persoana vătămată, Ştefănescu Ionel, a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, unde i s-au acordat primele îngrijiri medicale, fiind internat cu o plagă împuşcată coapsă dreaptă, 1/3 medie, coapsă internă cu corp străin reţinut”, a mai informat Cristina Ciobanu.

  Două zile mai târziu, tot cu intenția de a se răzbuna, Căldăraru Răzvan zis „Greuceanu”, având asupra sa un topor, a pătruns fără drept în curtea locuinţei persoanei vătămate B.E, acolo unde avusese loc scandalul iniţial, şi a spart mai multe geamuri ale imobilului persoanei vătămate, după care a părăsit curtea imobilului, a fugit şi s-a ascuns în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală. Ulterior, inculpatul a fost prins şi prezentat instanței pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!