spot_img
17.6 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăEvenimentȘcoală de șoferi, amendată de inspectorii de muncă

  Școală de șoferi, amendată de inspectorii de muncă

  O firmă care activează în domeniul pregătirii celor care vor să obțină permisul de conducere a fost amendată de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, după ce mai multe persoane au fost depistate în timp ce lucrau în afara programului stabilit în contract.

  „În perioada 17-28 mai 2021, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată au depistat patru persoane prestând activitate în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial.

  Angajatorul, cu domeniu de activitate școli de conducere (pilotaj), a fost sancționat în data de 19.05.2021 cu amendă în valoare de 40.000 de lei, în urma acțiunilor întreprinse de către inspectorii de muncă“, se arată într-un comunicat de presă al ITM Gorj.

  Amenzi de 135.000 de lei

  „De asemenea, în aceeași perioadă, inspectorii de muncă au efectuat 91 de controale care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă, fiind aplicate 29 de amenzi contravenționale  în cuantum de 135.500 de lei și dispuse 188 măsuri de remediere a deficiențelor constatate”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: