spot_img
12 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăSocial„Noaptea Europeană a Muzeelor“ și în Târgu Jiu

  „Noaptea Europeană a Muzeelor“ și în Târgu Jiu

  Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” va participa pe data de 12 iunie la evenimentul internațional Noaptea Europeană a Muzeelor. O serie de evenimente cultural-educaționale vor avea loc la secțiile de Istorie-Arheologie din strada Geneva, precum și la Secția de Artă din Parcul Central.

  „La Secția de Istorie și Arheologie vor fi rulate, pe monitoarele amplasate în holul instituției, trei expoziții digitale oferite de Ambasada Republicii Populare Chineze la București (”Eradicarea sărăciei în China prin intermediul turismului”, ”Vechiul drum al mătăsii – Regatul Kucha”, ”Cele mai frumoase peisaje din China”). Cele trei expoziții digitale vor putea fi vizualizate și pe pagina de Facebook a Muzeului Județean Gorj. De asemenea, pe lângă expoziția de bază, vizitatorii pot admira și expozițiile temporare: de pictură ”Retrospectivă Șase Șase” a pictorului Florin Hutium și cea dedicată Bicentenarului  Tudor Vladimirescu“, se arată într-un comunicat de presă al Muzeului Județean Gorj.

  Elevii Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” vor fi ghizi pentru vizitatori

  La Muzeul de Artă din Parcul Central, Noaptea Muzeelor se va desfășura atât în curte, în aer liber, cât și în sălile de expoziție. „În curte vor fi amenajate – un loc pentru proiecții de scurt-metraje și proiecte de artă vizuală, un atelier de creație pentru copii, precum și un spațiu dedicat unor reprezentații de teatru susținute de elevii Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu. În sălile de expoziție, ghidajul va fi completat de prezența unor elevi ai liceului partener“, se mai arată în comunicatul de presă.

  La Târgu Jiu, Noaptea Muzeelor va avea loc între orele 15.00 – 00.00, iar intrarea este liberă.

  Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a XVII-a ediție. Muzee și instituții culturale din zeci de țări europene și nu numai își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. Teoretic, evenimentul este sărbătorit anul acesta în toată Europa în data de 3 iulie.

  Din cauza pandemiei de Covid-19 unele țări au stabilit date diferite de organizare pentru Noaptea Muzeelor care țin cont de situația sanitară din fiecare țară în parte și de măsurile propuse pentru sectorul cultural. Astfel, Rețeaua Națională a Muzeelor din România a ales, în premieră, să propună o dată diferită față de cea oficială – 12 iunie 2021.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: