spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 25, 2024
Altele
  AcasăEvenimentZeci de amenzi aplicate de inspectorii de muncă

  Zeci de amenzi aplicate de inspectorii de muncă

  Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au aplicat, săptămâna trecută, 33 de amenzi, în valoare de peste 158.000 de lei.

  Reprezentanții ITM Gorj au efectuat în total 38 controale, din care 29 au avut ca obiect verificarea respectării legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă, iar 9 în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă.

  ,,Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, angajatorilor le-au fost trasate 100 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

  În acțiunile de control, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au beneficiat atât de sprijinul reprezentanților din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj, cât și de cel al reprezentanților din cadrul  Inspectoratului Județean de Poliție Gorj”, au transmis reprezentanții ITM Gorj.

  Avertisment pentru patroni

  „Atragem atenția asupra faptului că primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă se sancționează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: