spot_img
33.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 13, 2024
Altele
  AcasăExterneACUZAȚII Atacuri în Yemen din partea americanilor și britanicilor

  ACUZAȚII Atacuri în Yemen din partea americanilor și britanicilor

  Rebelii houthi au anunțat joi că forțele americane și britanice au declanșat a patra rundă de atacuri în Yemen, afirmând totodată că vor continua să atace navele din Marea Roșie, conform informațiilor AFP.

  „Vom continua să ţintim navele care se îndreaptă spre porturile din Palestina ocupată, indiferent de agresiunea americano-britanică, care încearcă să ne împiedice să facem acest lucru”, a declarat un reprezentant houthi pentru al-Masirah.

  Acești rebeli, implicați în conflict cu guvernul yemenit de aproape un deceniu, au ca țintă navele comerciale legate de Israel în apele Yemenului, atât în Marea Roșie, cât și în Golful Aden. Ei afirmă că acțiunile lor sunt în solidaritate cu palestinienii din Fâșia Gaza, teritoriu bombardat și asediat de armata israeliană după atacul fără precedent al Hamas din 7 octombrie.

  Intensificarea atacurilor din partea rebelilor houthi a generat riposte din partea forțelor americane și britanice, care au vizat aproape 30 de ținte în Yemen săptămâna trecută.

  Miercuri seară, armata americană a anunțat că a lovit 14 rachete ale rebelilor houthi la sol în Yemen, justificând acțiunile prin nevoia de a „proteja” navigația în regiune, acesta fiind al patrulea atac occidental în ultima săptămână.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!