spot_img
27.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăExterneReacția SUA la agresiunile Iranului în Irak, Siria și Pakistan

  Reacția SUA la agresiunile Iranului în Irak, Siria și Pakistan

  SUA au exprimat miercuri dezaprobarea față de recentele agresiuni ale Iranului în Irak, Siria și Pakistan, în timp ce Teheranul a subliniat că acționează împotriva „organizațiilor teroriste anti-iraniene”, conform informațiilor AFP.

  „Condamnăm aceste lovituri”, a declarat Matthew Miller, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, dezaprobând încălcarea recentă a suveranității teritoriale a vecinilor de către Iran.

  Miercuri, Pakistanul a acuzat Iranul de efectuarea unui atac aerian ce a dus la decesul a doi copii pe teritoriul său, după raiduri similare în Irak și Siria, lansate de Iran împotriva a ceea ce Teheranul afirmă a fi „grupări teroriste anti-iraniene”. Islamabad a catalogat atacul, petrecut marți seara în proximitatea frontierei comune, ca fiind „total inacceptabil” și nejustificat.

  Ministrul de externe iranian, Hossein Amir-Abdollahian, a insistat că forțele armate ale Republicii Islamice au vizat „gruparea teroristă iraniană” Jaish al-Adl din Pakistan.

  Marți, Iranul a efectuat atacuri cu rachete asupra a ceea ce afirmă a fi centre de „spionaj” și obiective „teroriste” în Siria și Kurdistanul autonom din Irak.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!