spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Altele
  AcasăExterneAsteroidul 2023 BU trece pe lângă Pământ

  Asteroidul 2023 BU trece pe lângă Pământ

  Un asteroid de dimensiunea unui camion de marfă va trece de Pământ într-una dintre cele mai apropiate astfel de întâlniri înregistrate vreodată – ajungând la o zecime din distanţa de pe orbita majorităţii sateliţilor de comunicaţii, scrie The Guardian, potrivit news.ro.

  NASA a spus că asteroidul recent descoperit va trece la 2.200 de mile (3.600 km) deasupra vârfului sudic al Americii de Sud, la 19.27, ora de est a SUA, joi (12:27 GMT vineri).

  Potrivit NASA, nu vor fi şanse de a lovi Pământul. Chiar dacă s-ar apropia mult, oamenii de ştiinţă au spus că cea mai mare parte ar arde în atmosferă, bucăţi mai mari ar putea cădea ca meteoriţi.

  Sistemul de evaluare a riscurilor de impact al NASA, numit Scout, a exclus rapid un impact, a declarat dezvoltatorul său, Davide Farnocchia, inginer la Jet Propulsion Laboratory al agenţiei din Pasadena, California.

  „Dar, în ciuda celor foarte puţine observaţii, a fost totuşi capabil să prezică că asteroidul va trece extraordinar de aproape de Pământ”, a spus Farnocchia. „De fapt, aceasta este unul dintre obiectele care s-au apropiat cel mai mult de Pământ din rândul celor înregistrate vreodată”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: