spot_img
10.3 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăExterneComunitatea politică europeană se reuneşte pentru prima dată la 6 octombrie 2022

    Comunitatea politică europeană se reuneşte pentru prima dată la 6 octombrie 2022

     

    Prima reuniune a comunităţii politice europene (CPE), ce va reuni lideri de pe întregul continent, are loc la 6 octombrie 2022, la Praga, înaintea reuniunii informale a şefilor de stat sau de guvern, informează site-ul https://www.consilium.europa.eu/ anunță agerpres.ro.

    Comunitatea politică europeană este o platformă de coordonare politică care nu înlocuieşte nicio organizaţie, structură sau proces existent şi nu urmăreşte să creeze altele noi în această etapă. Noua platformă îşi propune să promoveze dialogul politic şi cooperarea în vederea abordării chestiunilor de interes comun şi să consolideze securitatea, stabilitatea şi prosperitatea continentului European, după cum se arată pe site-ul menţionat.

    „Am convenit să lansăm comunitatea politică europeană cu scopul de a reuni ţările de pe continentul european şi de a oferi o platformă de coordonare politică. Ambiţia noastră este să aducem împreună lideri pentru a purta discuţii de pe poziţii de egalitate şi să încurajăm dialogul politic şi cooperarea pe probleme de interes comun, astfel încât, împreună, să lucrăm la consolidarea securităţii, stabilităţii şi prosperităţii Europei în ansamblu”, menţionează preşedintele Consiliului European, Charles Michel, într-o scrisoare de invitaţie adresată membrilor Consiliului European (reunit la Praga, la 7 octombrie 2022) şi citată pe site-ul https://www.consilium.europa.eu/.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: