spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăExterneCriza energetică: Cehia propune limitarea încălzirii la iarnă la 18 grade Celsius

  Criza energetică: Cehia propune limitarea încălzirii la iarnă la 18 grade Celsius

  Ministerul ceh al Industriilor a propus limitarea încălzirii la iarnă la 18 grade Celsius în birouri, 19 grade în instituţiile de învăţământ şi 20 de grade în centrele medicale, în cazul unei crize de combustibili în urma războiului din Ucraina, relatează joi agenţia EFE, citată de stiripesurse.ro.

  Propunerea corespunde obiectivului Comisiei Europene de reducere a consumului de gaz cu 15% până în martie 2023.

  Această propunere se regăseşte într-un proiect de act normativ ce cuprinde un tabel detaliat al temperaturii maxime admise în urma pornirii sistemelor de încălzire în funcţie de tipul încăperii, potrivit Agerpres.ro.

  Astfel, în birouri, camere de hotel, bucătării, camere de zi sau camere ale copiilor temperatura ar trebui limitată la 18 grade Celsius, iar în instituţiile de învăţământ, inclusiv şcoli şi grădiniţe, la maxim 19 grade.

  În spitale, temperatura maximă ce se regăseşte în respectiva propunere este de 20 de grade Celsius, indiferent că este vorba despre rezervele unde sunt internaţi bolnavii, de cabinete sau săli de operaţie.

  Statele UE au convenit o reducere voluntară a consumului lor de gaze cu 15% până în martie 2023, reducere pe care însă Comisia Europeană o poate face să devină obligatorie în cazul unui risc de ”penurie gravă”, ce ar putea surveni în eventualitatea sistării furnizării gazelor ruseşti, în contextul războiului din Ucraina sau al sancţiunilor impuse Rusiei, dar aplicarea acestui acord prevede mai multe excepţii pentru unele state membre.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!