spot_img
9.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Altele
  AcasăExterne(VIDEO) Închiderea minelor și termocentralelor din Bulgaria a determinat protestatarii să blocheze...

  (VIDEO) Închiderea minelor și termocentralelor din Bulgaria a determinat protestatarii să blocheze autostrăzi

  Un grup de manifestanți din Bulgaria a organizat un protest masiv pe autostrăzi și trecători importante din Balcani, în semn de protest față de planurile guvernului de la Sofia de a închide minele de cărbune și termocentralele, în concordanță cu cerințele Uniunii Europene privind tranziția energetică.

  Protestatarii au blocat drumul E79 către Grecia, autostrada Trakia care duce spre Marea Neagră și Istanbul, precum și o trecătoare cheie prin Munții Balcani. Aceste acțiuni au avut ca rezultat perturbări masive în trafic și ambuteiaje.

  Guvernul bulgar s-a angajat să închidă minele și termocentralele pe cărbune până în 2038. Cu toate acestea, protestatarii, în mare parte angajați în aceste industrii, contestă modul în care această tranziție către surse de energie mai curate va fi pusă în aplicare.

  Chiar și în ciuda protestelor, premierul bulgar pro-european, Nikolai Denkov, a aprobat planurile de închidere a trei mine, pentru a evita pierderea a peste două miliarde de euro în fonduri europene.

  Sindicatele estimează că aproximativ 120.000 de persoane, dintr-o populație totală de 6,5 milioane, vor fi afectate indirect de închiderea celor trei mine. În prezent, aproape jumătate din energia electrică a Bulgariei provine din cărbune, iar o treime din sectorul nuclear.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: