spot_img
12.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesMinistrul Energiei, obligat să meargă la Bruxelles pentru CEO. Vezi cine spune...

  Ministrul Energiei, obligat să meargă la Bruxelles pentru CEO. Vezi cine spune asta!

  Un parlamentar declară că renegocierea planului de restructurare al Complexului Energetic Oltenia (CEO) este obligatorie. Este vorba despre deputatul Mihai Weber, liderul PSD Gorj,  care îi amintește ministrului Energiei ce a promis la ultima vizită din Gorj, afirmând, totodată, că prezența ministrului la Bruxelles este prinsă pe capitolulul de energie al programului de guvernare.

  După ce ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat că energia pe cărbune va mai reprezenta, în 2026, doar 0,3% în sistemul energetic național, deputatul Mihai Weber consideră că declarația a fost una nefericită. Parlamentarul afirmă că termenele inițiale trebuie obligatoriu devansate.

  „Cred ca a fost o declarație nefericită sau luată dintr-un anumit context, pentru că domnul ministru al Energiei trebuie să meargă la Comisia Europeană și să discute amânarea termenelor din acel program de restructurare. Este obligat de conjunctură să facă acest lucru! Mai mult, s-a angajat în fața gorjenilor că va face acest lucru. Am discutat cu premierul Ciolacu și domnul ministru Burduja are tot sprijinul necesar pentru a demara această întâlnire cu Comisia Europeană pentru dialog. Este important ca această unitate economică să aibă viitor și după 2026. În programul de guvernare există, și m-am ocupat personal pentru a include, pe zona de energie, această discuție cu Comisia Europeană. Aici nu e vorba de o acțiune politică, e vorba de soarta județului Gorj, vorbim de 40-50 de mii de familii care depind de această companie”, a declarat deputatul Mihai Weber la Radio Infinit.

  În ceea ce privește mult discutata nouă lege a pensiilor, liderul PSD Gorj dă asigurări că beneficiile actualei Legi 197 vor fi menținute pentru angajații CEO.
  „Legea 197 trebuie să se aplice pentru toate categoriile care au avut tangență cu această unitate. Casa Națională de Pensii trebuie să ceară clarificări pentru a impune o metodologie în țară. Cu siguranță, toate acele facilitățile care sunt în favoarea oamenilor, mai ales cei care au lucrat în condiții deosebite de muncă, trebuie să se regăsească în acele susțineri cu acele bonificații”, a mai transmis deputatul de Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: