spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 4, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesAnchetă internă la Secția de psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu...

  Anchetă internă la Secția de psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu

  Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu s-a autosesizat în urma apariției în presa locală a unui articol cu privire la unele nereguli care se petrec la Secția de psihiatrie a unității medicale. Astfel, o pacientă a manifestat simptome specifice de infectare cu noul coronavirus, dar a fost testată după mai multe zile, iar rezultatul a fost negativ. De asemenea, registratorul Laboratorului de genetică unde se efectuează testele de COVID-19 a venit la sala de tratamente de la Secția de psihiatrie și ar fi stat mai mult timp în compania asistentei șefe. Ulterior, registratorul a fost depistat pozitiv la testul de COVID-19.

  Cadrele medicale sunt nemulțumite de faptul că nu s-a efectuat o anchetă epidemiologică.

  Probleme de ordin administrativ și de conduită medicală

  Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a precizat că s-a luat decizia de a se demara o anchetă internă: „S-a  dispus începerea unei anchete interne pentru stabilirea cu exactitate a faptelor și a evenimentelor descrise. Articolul  subliniază apariția mai multor probleme pe secția de psihiatrie, probleme atât de ordin administrativ, cât și probleme legate de conduita medicala. Rezultatele anchetei vor fi făcute public“.

  Rezultatele anchetei

  Până la finalul zilei de luni, rezultatele verificării interne au fost făcute publice. „În ancheta desfășurată de către medicii epidemiologi la momentul pozitivării registratorului medical, nu a fost relatata o asemenea întâlnire între cele două angajate. Din discuția purtată de către comisia de anchetă astăzi cu cadrele implicate a existat o singura referire la întâlnirea dintre cele două, dar având în vedere numărul mare de cadre medicale și faptul că nu toate persoanele prezente la serviciu în data respectivă au fost disponibile astăzi, urmează să vă comunicam în cel mai scurt timp posibil rezultatul acestei părți a anchetei“, se arată într-un comunicat de presă.

  Cu privire la pacienta care a fost testată cu întârziere, „facem precizarea ca informația este inexactă. Pacienta în cauză a fost internata în data de 17/9/20 fiind adusă prin serviciul de gardă la ora 16:10 cu Diagnosticul: Tulburare depresivă recurentă. Pacienta nu a prezentat pe parcursul celor 13 zile de la internare niciun simptom caracteristic îmbolnavirii cu COVID 19. Primul simptom si singurul (de scurta durata) l-a prezentat fix în a 13-a zi de la internare (febra 38C), ceea ce ne-a permis conform protocolului să procedam la efectuarea testului COVID, fiind confirmată în aceeași zi și transferată la Spitalul suport Tg. Cărbunești pe Secția de psihiatrie. S-a procedat de îndată la informarea medicului epidemiolog, care a realizat ancheta epidemiologica” se arata în informarea trimisă de către medicul șef de secție al secției de Psihiatrie conducerii SJU Tg-Jiu“, a mai transmis conducerea Spitalului Județean de Urgență.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: