spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesAu sosit primele echipamente pentru secția de recuperare post-COVID-19 de la Spitalul...

  Au sosit primele echipamente pentru secția de recuperare post-COVID-19 de la Spitalul de Pneumoftiziologie

  Primele echipamente medicale de recuperare post-COVID-19 au ajuns la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobrița, din județul Gorj. Sunt aparate de fizioterapie, antrenament respirator, kinetoterapie, monitoare de funcţii vitale, un analizor PCR si o vestă de drenaj toracic.

  În curând, la unitatea medicală aflată la 780 de metri altitudine va funcționa primul centru complex de tratare a ravagiilor fizice și emoționale produse de infecția cu COVID-19.

  „’Aparatele ne ajută foarte mult să realizăm aceste obiective. Este încurajator că putem să beneficiem de ele la începutul acestui program și astfel să-l putem efectua la parametrii pe care ni-i dorim”, a spus pentru Antena 3, Ştefania Ionică, medic şef clinică recuperare.

  O treime din pacienții rămân cu anumite sechele

  Cei care vor să urmeze ședințe de terapie se pot adresa spitalului la opt săptămâni după primirea rezultatului negativ la boala SARS-CoV-2.

  „O treime din pacienții care au trecut prin această suferință rămân cu anumite sechele: dificultăți la respirație, tuse, tulburări de ritm cardiac, această oboseală și slăbiciune musculară, dureri ale articulațiilor, inclusiv tulburări de memorie, de atenție”, a mai precizat Ştefania Ionică.

  Compartimentul de recuperare are acum 50 de paturi.

  Secția de recuperare post-COVID va fi extinsă după ce proiectul Fundației „Mereu Aproape” va fi implementat.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: