spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesVideo: Urs prins în laț, la Crasna

  Video: Urs prins în laț, la Crasna

  Un urs de 400 de kilograme a coborât într-un sat din Crasna, împins, cel mai probabil, de nevoia de hrană. Sălbăticiunea a rămas prinsă într-un laț, oamenii legii desfășurând cercetări în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj.

  Animalul  fost descoperit de un jandarm aflat în timpul liber. Se afla în apropierea caselor din satul Crasna din Deal. Potrivit procedurii s-a acționat în vederea eliberării lui și relocarea în habitatul natural.

  „S-a deplasat un echipaj al DSVSA Gorj, împreună cu un medic veterinar de liberă practică ce are dreptul legal de a deține substanțe de tranchilizare precum și arma necesară. Animalul se afla la 500 de metri de sat. S-a procedat la trachilizarea acestuia și, ulterior, la realocarea lui în alte zone îndepărtate de vatra satului. În ultimi ani au mai fost incidente de genul acesta, un urs a coborât din pădure tot în Crasna, în 2019, altul în Plovragi dar și în Lelești. În 2020 nu au avut astfel de incidente”, a transmis conducerea DSVSA Gorj.

  Pentru eliberarea și relocarea ursului au acționat cei de la IPJ Gorj, ISUJ Gorj, Garda de Mediu, DSVSA Gorj, Direcția Silvică Gorj, APM Gorj, ANANP Gorj și reprezentanții autorităților locale.


  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: