spot_img
22.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăCulturaFotografie realizată de Brâncuși, vândută pe o sumă record

  Fotografie realizată de Brâncuși, vândută pe o sumă record

  O casă de licitații din România a vândut o fotografie realizată de marele sculptor Constantin Brâncuși a fost vândută la un preț record, de peste cinci ori mai mare față de prețul de vânzare.

  Fotografia originală fost vândută de casa de licitaţii „Historic“ cu suma de 11.000 de euro. Preţul de pornire al licitaţiei a fost de 2.000 de euro.

  „Fotografia domnişoarei Pogany a fost vedeta zilei. Cu mult peste estimarea Historic, Constantin Brâncuşi a stabilit un record greu de atins pentru piața din Romania!“, se arată pe pagina de Facebook a casei de licitaţii „Historic“.

  Historic este singura Casă de licitaţii din România dedicată bibliofiliei, fotografiei istorice, hărților, manuscriselor si documentelor pe suport de hârtie.

  Brâncuși, pasionat de fotografie

  Brâncuși îşi fotografia lucrările în diferite moduri, fiind captivat de modul în care se reflectă lumina pe operele lui.

  Marele sculptor a început să realizeze fotografii după ce nu a fost mulțumit de un fotograf. Brâncuși a observat că o sculptură din bronz nu mai avea strălucirea obişnuită. Fotograful angajat i-a răspuns că pentru a obţine o fotografie bună a trebuit să atenueze efectele luminoase ale bronzului.

  „A învăţat să facă fotografii pentru a putea urmări lumina, adică să vadă reflectarea luminii de către suprafaţa sculpturii din metal. Totodată, Brâncuşi îşi fotografia lucrările pentru a le studia umbrele. De asemenea, se folosea de fotografie ca privelişte a locului unde îşi putea amplasa lucrările, pentru a fi puse mai bine în lumină. A învăţat prin fotografie legătura dintre lumină şi expunerea operei de artă. Acesta a fost şi scopul lui“, a explicat brâncuşologul gorjean Ion Mocioi pentru ziarul Adevărul.

  Profesorul său în arta fotografică a fost Man Ray.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: