spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăCulturaÎncepe Târgul Meșterilor populari la Târgu Jiu

  Începe Târgul Meșterilor populari la Târgu Jiu

  Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu, organizează cea de-a XVIII-a ediție a Târgului Meșterilor Populari din România în perioada 26-28 august 2022.

  Târgul Meşterilor Populari din România debutează vineri, la Târgu Jiu şi aduce aproape 20 de meşteri populari din toate colţurile ţării. Târgujienii, dar şi turiştii care vor poposi în Gorj în aceste zile vor avea ocazia să-şi achiziţioneze produse din ceramică, pielărie, costume populare, sculptură în lemn, icoane, dar şi alte obiecte specifice artei populare.
  „Cea de-a XVIII-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari din România începe vineri 26 august 2022, de la ora 11.00. Sunt așteptați meșteri populari din Cluj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Gorj, Argeș, Bistrița Năsăud, Maramureș și Bihor.
  Suciu Veturia din Cluj vine cu costume populare, Jucan Vasile din Cluj cu lavandă, Bujor Cristina din Gorj cu bijuterii, Mariana Echert din Mehedinți expune cusături, croșetate, Bruj Maria din Bistrița Năsăud cu cusături și țesături, Ionel Traian din Gorj cu miniaturi lemn, Tilioi Ovidiu din Vâlcea cu apicultură, Ciuncanu Gheorghe din Gorj expune costume populare, Adriana Toropu din Gorj cu bijuterii, Aurel Tufeanu din Argeș cu turtă dulce, Ionică Ciobanu din Dolj cu sculptură în lemn, Dragotă Viorica din Gorj expune cusături, Puetu Ion din Vâlcea prezintă ceramică, Barbu Mia din Argeș cu țesături, Lazăr Radu din Bihor cu sculptură în lemn, Călin Mirela din Argeș cu turtă dulce și Stângaciu Ion din Vâlcea cu cioplituri în lemn. Ei sunt meșterii care vin la Târgu Jiu cu produsele lor tradiționale, la cea de a XVIII-a ediție a târgului”, au transmis organizatorii

  Cei care doresc să cumpere creațiile meșterilor populari sunt așteptați în centrul municipiului Târgu Jiu, chiar lângă sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, începând de vineri 26 august 2022, ora 11.00, odată cu deschiderea oficială a evenimentului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!