spot_img
6.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesLuptătorul gorjean Alexandru Beșliu, convocat la lotul național

  Luptătorul gorjean Alexandru Beșliu, convocat la lotul național

  Campionul național la lupte, gorjeanul Alexandru Beșliu, sportiv cu dublă legitimare, CSM Târgu Jiu-CS Pandurii, a fost convocat la lotul național al României pentru Campionatul European de Seniori U23, care se desfășoară la București.

  Alexandru Beșliu va reprezenta România la categoria 92 de Kg. „Participarea lui Alex la Campionatul European înseamnă, din punct de vedere sportiv, foarte mult pentru tot județul Gorj. Pentru CSM Târgu Jiu este un lucru extraordinar, care arată că aici se dorește performanță. Eu nu pot să fiu decât onorat să pot pune umărul la performanțele lui Alex”, a declarat Mădălin Gorjanu, antrenorul care se ocupă de pregătirea lui Alex Beșliu la CSM Târgu Jiu.

  Peste 700 de participanți la Campionatul European Seniori U23

  Campionatul European Seniori U23, una dintre cele mai tari și importante competiții organizate de România în 2023, a debutat luni, 13 martie, la Sala Polivalentă din București. Peste 700 de participanți sunt prezenți la competiția continentală pe care țara noastră o găzduiește în acest an. Printre ei se numără și gorjeanul Alexandru Beșliu, campionul național la lupte, chemat sub tricolor să reprezinte România la categoria 92 de Kg. Evoluţiile foarte bune din ultima perioadă și rezultatele i-au adus lui Alex Beşliu şi convocarea la lotul naţional al României. România va lua startul cu 10 luptători la lupte libere, cu gândul la medaliile europene puse în joc.

  „Obiectivul nostru este să ajungă cât mai sus. Dacă va prinde o zi bună și o tragerea la sorți favorabilă, sunt sigur că Alex se va lupta pentru medalie”, a declarat antrenorul Mădălin Gorjanu.

  Nu va fi ușor pentru sportivul gorjean. Pe saltea se va lupta cu cei mai puternici luptători din Europa la această categorie de vârstă și greutate. Alex este însă pregătit pentru acest campionat. Trage din greu la antrenamente, sub atenta îndrumare a antrenorilor săi, Mădălin Gorjanu, la CSM Târgu Jiu și Ștefan Tănase, la CS Pandurii. ”Este genul de sportiv la care ”nu mai pot” nu există. Dă totul la fiecare antrenament. Având dublă legitimare, Alex se pregătește și la CSM Târgu Jiu și la CS Pandurii, iar în ultimul timp face câte două antrenamente pe zi, pentru că își dorește mult un rezultat bun la această competiție”, a declarat antrenorul Mădălin Gorjanu, pentru site-ul csmtargujiu.ro.

  „Sunt entuziasmat de această convocare!“

  „Sunt entuziasmat de această convocare! Chiar de anul trecut se spunea că medalia de aur la Campionatele Naționale de Seniori U23 este biletul către Campionatul European, iată că acest lucru se întâmplă și mă bucur să reprezint România la această competiție. Convocarea vine și pe fondul rezultatelor mele de până acum, pentru că fiecare participare a mea la campionatele europene și naționale, la diverse categorii de vârstă și greutate, au fost apreciate și din ce în ce mai bune.

  Ca orice convocare la lotul național al României, reprezintă un moment de mândrie. Sunt mândru că pot reprezenta CSM Târgu Jiu, CS Pandurii și Gorjul la o astfeld e competiție, sub tricolor. În plus, această convocare îmi demonstrează că munca pe care o depun zilnic la antrenament, dar și în afara programului de antrenament, dă roade“, a spus sportivul.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: