spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesPlanul de reorganizare al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, trimis la...

  Planul de reorganizare al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, trimis la DSP. Câte paturi vor rămâne pentru COVID-19

  Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a depus la Direcția de Sănătate Public Gorj un Plan de reziliență, prin care solicită reducerea numărului de paturi pentru tratarea pacienților cu COVID-19.

  În ultimele zile, la Secția de ATI, unde sunt 12 paturi, era un singur pacient internat, iar la Secția de Boli Infecțioase pe cele 50 de paturi erau doar doi pacienți internați.

  „A apărut un ordin al Ministrului Sănătății, astfel că fiecare spital, având în vedere evoluția cazurilor internate de COVID-19, se propune o reorganizare a numărului de paturi și reducerea numărului acestora. Se are în vedere incidența numărului de cazuri la nivel de județ, precum și rata de utilizare a acestor paturi. Se vor lua măsuri pentru reducerea numărului de paturi și la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, pentru tratarea pacienților cu COVID. prin acest Plan de reziliență, ne propunem, ca numărul de paturi de ATI COVID-19 să fie redus la șase paturi, de la 12 câte sunt în prezent. La Boli Infecțioase sunt 50 de paturi care pot fi utilizate pentru tratarea pacienților cu COVID-19 și erau doar doi pacienți internați. Planul de reziliență urmează să fie înaintat Ministerului Sănătății și se va emite o decizie sau o autorizație de funcționare provizorie cu această structură de ATI COVID“, a precizat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  Câte paturi vor mai rămâne pentru tratarea pacienților cu COVID-19

  Reducerea numărului de paturi va fi semnificativă. „Se propune o reducere la 35 de paturi, care să fie alocate pentru tratarea pacienților COVID-19. Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu va rămâne în continuarea pentru tratarea cazurilor grave și severe de infectare cu COVID-19 și din acest motiv va rămâne un număr ridicat de paturi. Și la ATI suspecți de infectare cu SARS-CoV-2 se va reeduce numărul de paturi, de la 11 câte sunt în prezent, vor rămâne patru paturi în locația de pe strada Progresului și două cu posibilitatea de extindere șa patru în unitatea de pe strada Tudor Vladimirescu“, a precizat Dumitru Vienescu la o emisiune de la Gorj Tv.

  Secția de neurologie va beneficia de mai multe paturi

  Paturile urmează să fie redistribuite către secțiile a căror activitate a fost afectată. „Aceste paturi urmează să fie arondate către secțiile non COVID-19, care au avut o reducere a numărului de paturi. Ne orientăm în acest sens către Secția de Neurologie. Zona tampon care funcționează la nivelul Secției de neurologie  va fi mutată la parter, acolo unde este secția de ATI COVID-19, prin restrângerea numărului de paturi, iar tot etajul I de la unitatea de pe strada Progresului va fi destinat secției de Neurologie“, a adăugat Dumitru Vienescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: