spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesSpitalul Cărbunești se redeschide pentru toți bolnavii

  Spitalul Cărbunești se redeschide pentru toți bolnavii

  Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești își va relua activitatea în mod normal, după doi ani de pandemie. Spitalele suport COVID-19 vor fi desființate de la 1 mai, în urma deciziei luate de către Ministerul Sănătății.

  Acum, un singur pacient

  În momentul de față, în tot spitalul mai există internat un sigur pacient cu COVID-19. Capacitatea spitalului din Târgu Cărbunești este de aproximativ 350 de paturi. De la 1 mai vor mai rămâne 47 de paturi pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV 2, cinci paturi la ATI și 25 pentru suspecți.

  Spitalul devine mixt

  Directorul Spitalului din Târgu-Cărbunești , Constantin Târziu, spune că unitatea medicală va fi mixtă: „Va fi spital mixt, adică și pentru pacienții non COVID-19. În fiecare secție există circuite și paturi rezervate pentru pacienți cu COVID-19. În tot spitalul s-au refăcut circuitele atât pentru pacienții bolnavi (de COVID-19 -n.n.), cât și pentru cei suspecți (de a avea această boală – n.n.). Nu a fost ușor ca o secție să fie împărțită în trei: COVID-19, suspecți și non COVID-19“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!