spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăCulturaStatuia Generalului Gheorghe Magheru intră în reabilitare

  Statuia Generalului Gheorghe Magheru intră în reabilitare

  Monument reprezentativ al municipiului Târgu Jiu, statuia Generalului Gheorghe Magheru, realizată în anul 1972, a intrat într-un proces complex de conservare și restaurare. Investiția trebuie finalizată până la sfârșitul acestui an.

  Lucrările sunt executate de societatea Metamorfozys S.R.L., în baza unui contract de prestări servicii încheiat cu Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, instituție subordonată Primăriei Municipiului Târgu Jiu și în a cărei administrare se află monumentul.

  „Conservarea și restaurarea se vor face cu respectarea următorilor pași: preconsolidarea zonelor sensibile, îndepărtarea mecanică a atacului biologic, curățarea elementelor litice, consolidarea suprafețelor afectate, injectarea fisurilor, relipirea pieselor desprinse, reîntregiri volumetrice, integrări cromatice, biocidare, hidrofugare.
  Se va acorda o atenție deosebită nu numai bustului, ci și piedestalului și soclului, care vor fi refăcute prin placare, urmărindu-se permanent păstrarea formei și a aspectului inițial. Lucrările vor fi finalizate până la jumătatea lunii decembrie a acestui an”, a transmis viceprimarul Gabriel Coica.

  Autoritățile nu au transmis sumele de bani necesare reabilitării acestui monument.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!