spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăCulturaStrad'Art are loc și la Muzeul Național „Constantin Brâncuși”

  Strad’Art are loc și la Muzeul Național „Constantin Brâncuși”

  Revoluție în grădina cu vietăți de piatră” este un eveniment artistic complex organizat în cadrul Festivalului Strad’Art în colaborare cu Muzeul Național “Constantin Brâncuși” , din Târgu Jiu, și care debutează luni. Grădina muzeului se va transforma pe toată durata festivalului, respectiv 9 – 15 august, într-un hub cultural menit să ofere o serie de experiențe inedite vizitatorilor. Va fi o incursiune artistică ce cuprinde o expoziție de fotografie, expoziții de artă digital, dar și de grafică, experimente de street art, precum și un atelier de olărit.

  Tot luni debutează și Festivalului de artă stradală Strad’Art, ajuns la a treia ediție. Picturile murale și spectacolele stradale care vor avea loc în timpul festivalului, au rolul de a avea un impact socio-cultural pozitiv pentru locuitorii acestui cartier. În zonă se vor picta pereții școlilor “Pompiliu Marcea” și “Constantin Brâncuși”, precum și calcanul unui bloc de locuințe. Alte intervenții artistice vor avea loc pe pereții Colegiului Tehnic “Ion Mincu”, la Muzeul de Artă, precum și la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”.

  Picturile murale vor fi realizate de Alaniz din Argentina și talentații artiști români Lost Optics, Mazerschi/Comunitatea 156, Pandele, Pisica Pătrată și Wanda Hutira. Fiecare zi a festivalului va găzdui diferite expoziții neconvenționale și workshop-uri, în spații precum Muzeul Național “Constatin Brâncuși” și Biblioteca Județeană “Christian Tell”, dar și manifestări artistice create în colaborare cu festivaluri internaționale de artă stradală din Hong Kong și Lima, Peru.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: