spot_img
22.9 C
Târgu Jiu
luni, mai 29, 2023
Altele
  AcasăNationalAderarea României la Schengen, dezbătută în Parlamentul European

  Aderarea României la Schengen, dezbătută în Parlamentul European

  Parlamentul European dezbate miercuri în ședința plenară subiectul aderării României la Spațiul Schengen, potrivit unui anunț al instituției, anunță g4media.ro.

  Dezbaterea, inițiată de europarlamentarii români, are ca scop creșterea presiunii politice pe Consiliul UE (forul care reunește guvernele statelor membre) pentru a lua o decizie favorabilă României și Bulgariei, care vor să intre în Schengen în acest an odată cu Croația.

  Dezbaterea privind aderarea Romaniei și Bulgariei la spațiul Schengen începe miercuri la Strasbourg la ora 14:00 (ora României).

  Guvernul României speră ca, odată cu declarația de sprijin a cancelarului german Olaf Scholz, să aibă undă verde pentru Schengen. Singurul obstacol este Olanda, unde un partid din coaliția guvernamentală ar fi reticent, potrivit surselor G4Media.

  Dezbaterea de miercuri va fi urmată de o rezoluție ce va fi votată la următoarea ședință plenară a Parlamentului European de la sfârșitul lunii octombrie, potrivit TVR.

  Spațiul Schengen este o zonă de circulație liberă în Europa, conformă cu Acordul de la Schengen. Statele membre ale acestui spațiu au eliminat sau vor elimina controalele pentru persoane la frontierele dintre ele, astfel încât este (sau va fi) posibilă trecerea frontierei între oricare două asemenea state fără prezentare de acte de identitate și fără opriri pentru control.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: