spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăNationalATENȚIE! Erupțiile solare intense de azi pot afecta comunicațiile

  ATENȚIE! Erupțiile solare intense de azi pot afecta comunicațiile

  O activitate puternică a erupțiilor solare este prognozată pentru ziua de luni, ceea ce ar putea crea dificultăți semnificative în comunicațiile pe unde scurte, conform oamenilor de știință ruși. Duminică, au fost observate trei erupții solare, iar Institutul Fedorov de Geofizică Aplicată din Moscova avertizează că erupțiile de clasă X, inclusiv cele cu protoni, ar putea afecta condițiile radio pe unde scurte.

  Erupțiile solare de clasă X sunt cele mai mari explozii din sistemul solar și pot declanșa furtuni de radiații pe termen lung. Erupțiile de protoni reprezintă o furtună de particule energetice solare, în special protoni. Aceste fenomene pot afecta câmpul magnetic al Pământului, punând în pericol sateliții și echipamentele de comunicații.

  Exploziile solare apar atunci când câmpurile magnetice puternice din jurul Soarelui se reconectează, generând eliberări de energie. În trecut, astfel de fenomene au dus la incidente grave, cum ar fi prăbușirea a 40 de sateliți SpaceX în urma unei furtuni geomagnetice declanșate de o explozie solară majoră în anul 2022.

  Institutul Fedorov a remarcat că una dintre erupțiile solare observate duminică a durat 14 minute și a fost însoțită de întreruperi în comunicațiile radio.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: