spot_img
14.4 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 4, 2023
Altele
  AcasăNationalCE ar putea interzice, până pe 5 iunie, anumite importuri din Ucraina

  CE ar putea interzice, până pe 5 iunie, anumite importuri din Ucraina

  Comisia Europeană ar putea interzice, până pe 5 iunie, importurile de grâu, porumb, floarea-soarelui, rapiţă, ulei de floarea-soarelui din Ucraina în România.

  Măsura ar urma să se ia, dacă statele membre care au decis unilateral să interzică importurile nu vor renunţa la decizie, şi va aloca de urgenţă României sprijin financiar din pachetul de 100 de milioane euro stabilit pentru cele cinci ţări membre vecine Ucrainei, afectate de importurile masive, a anunţat ministrul Agriculturii Petre Daea, potrivit news.ro. Ministrul PSD a adăugat că, până în prezent, prin ţara noastră au trecut 7,3 milioane tone de cereale, dintre care două milioane de tone au rămas în România.

  Ministrul Daea a mai explicat, după ce a participat marţi la Consiliul de Agricultură şi Pescuit de la Bruxelles, că o decizie de a sprijini România a fost luată de către comisarii europeni, dacă Polonia, Ungaria, Bulgaria şi Slovacia nu vor renunţa la măsura unilaterală prin care au interzis importurile de produse agroalimentare din ţara noastră.

  „Majoritatea statelor au fost de acord cu aceste sume, iar pe urmă, prin grupul de lucru, să se valideze şi apoi să intrăm pe drumul juridic necesar pentru a putea primi sumele respective. Dacă ţările celalate nu renunţă, România va primi, pe de o parte, şi suma şi va primi şi decizia luată de Comisie pentru interzicerea importurilor în România din Ucraina”,  a afirmat Petre Daea, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la sediul Ministerului Agriculturii.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: