spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
luni, iunie 5, 2023
Altele
  AcasăNationalIsărescu: „Băncile au sărit calul și au dus ROBOR-ul peste dobânda-cheie”

  Isărescu: „Băncile au sărit calul și au dus ROBOR-ul peste dobânda-cheie”

  FOTO: INQUAM PHOTOS – Octav Ganea

  În cadrul conferinței de prezentare a raportul trimestrial asupra inflației, Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR) a transmis că „băncile au sărit calul și au dus ROBOR-ul peste dobânda-cheie”, anunță digi24.ro. În plus, Mugur Isărescu a declarat și că vremea dobânzilor mici a trecut.

  Conform guvernatorului Mugur Isărescu, BNR vede o temperare a consumului și crede că în semestrul 2 se va simți și mai mult. „Consumatorii se orientează mai pronunțat către magazinele de tip discount și produsele din gama marcă proprie”, a transmis Isărescu, care a precizat, de asemenea, că România are probleme majore în ce privește cheltuielile bugetare și că era dobânzilor mici este depășită.

  Guvernatorul BNR a afirmat că băncile „au sărit calul” cu creșterea ROBOR, dar acest lucru a dus și la creșterea dobânzilor la depozite, Isărescu lansând și un avertisment pentru bănci: „să fie mai atente la mesajele Băncii Naționale”.

  „Au suprareacționat. A fost clară tendința băncilor și a traderilor să privească pesimist viitorul”, a mai spus guvernatorul BNR.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: