spot_img
22.9 C
Târgu Jiu
luni, mai 29, 2023
Altele
  AcasăNationalJudecătorii resping o nouă încercare a Elenei Udrea de a ieşi din...

  Judecătorii resping o nouă încercare a Elenei Udrea de a ieşi din închisoare

  Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, vineri, o nouă încercare a Elenei Udrea de a fi eliberată din închisoare.

  Elena Udrea este în Penitenciarul Târgşor, unde execută o pedeapsă de șase ani primită în dosarul „Gala Bute”. Sentinţa de condamnare definitivă a fost dată în iunie 2018 şi confirmată în aprilie 2022 prin respingerea unei contestaţii în anulare. Fostul ministru a ajuns în închisoare pe 16 iunie 2022, după ce a fugit mai întâi în Costa Rica, apoi în Bulgaria.

  La începutul acestei săptămâni, avocaţii Elenei Udrea au formulat o cale de atac mai puţin obişnuită, respectiv un apel împotriva contestaţiei în anulare, însă DNA susţine că această cale de atac nu este prevăzută de legea penală. Vineri, magistraţii au respins ca inadmisibil apelul Elenei Udrea.

  De asemenea, judecătorii au respins şi o cerere a Elenei Udrea de sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la mai multe articole din Codul de procedură penală, potrivit Agerpres. De menționat că Elena Udrea mai are pe rolul Instanţei supreme o ultimă cale de atac împotriva sentinţei de condamnare, respectiv un recurs în casaţie, care se va discuta pe data de 26 septembrie.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: