spot_img
7.7 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăNationalKlaus Iohannis: Declarație de presă în Azerbaidjan

  Klaus Iohannis: Declarație de presă în Azerbaidjan

  Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut joi, 2 februarie 2023, la Baku, declarații de presă comune cu Președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, cu ocazia vizitei oficiale făcută în această țară.

  „România și Azerbaidjan au relații politico-diplomatice excelente, dezvoltate pe parcursul a trei decenii. Anul 2022 a marcat o puternică dinamizare a contactelor, culminând cu vizita domnului Președinte Aliyev la București, cu ocazia semnării Acordului între Guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgiei, României și Ungariei privind Parteneriatul Strategic în domeniul dezvoltării și transportului energiei verzi. Asta s-a întâmplat pe 17 decembrie.

  Am reiterat astăzi deschiderea și interesul României pentru aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre țările noastre, precum și pentru dezvoltarea de proiecte strategice cu impact regional.” a declarat președintele Klaus Iohannis.

  Am agreat să susținem dezvoltarea cooperării bilaterale în domenii precum energie, comerț, dar și transporturi, investiții, digitalizare, agricultură, foarte important, educație și cultură.

  Am mulțumit domnului Președinte Aliyev pentru demararea de către Azerbaidjan a exportului de gaze suplimentare către România, de la 1 ianuarie 2023, deci de acum câteva zile.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: