spot_img
6.7 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
    AcasăNationalNoua Casă: Noi reguli pentru credit din 2023

    Noua Casă: Noi reguli pentru credit din 2023

    Programul Noua Casă, prin care persoanele interesate de cumpărarea unei locuințe pot contracte credite garantate la stat, se va desfășura și în acest an, anunță dcnews.ro. 

    Luni a fost stabilit un plafon de garanții al programului, dar înscrierea celor interesați nu este posibilă deocamdată. Până atunci, iată care sunt condițiile de participare la programul din acest an.

    În această săptămână a fost stabilit plafonul pentru garantarea creditelor imobiliare în cadrul programului Noua Casă la valoarea de 1,5 miliarde de lei.

    Noua Casă 2023. Cine poate participa

    Potrivit criteriilor din HG 717/2009, orice persoană care dorește să se înscrie în program trebuie să depună o declarație din care să reiasă:

    – că nu deține în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția nicio locuință, indiferent de modul și de momentul în care a fost dobândită;

    – că deține în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția cel mult o locuință, dobândită prin orice alt mod decât prin program (indiferent dacă atunci se numea Prima Casă), în suprafață utilă mai mică de 50 mp.

    În plus, pot fi eligibili în programul Noua Casă cei îndeplinesc condițiile specifice prevăzute în cadrul normelor interne de creditare ale finanțatorilor, dispun de avansul minim necesar și se obligă să constituie un depozit colateral pentru garantarea dobânzii, în valoare egală cu trei rate de dobândă, scrie avocatnet.ro.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: