spot_img
-0.8 C
Târgu Jiu
miercuri, noiembrie 29, 2023
Altele
  AcasăExterneAtac al hackerilor la nivel mondial, duminică

  Atac al hackerilor la nivel mondial, duminică

  Un „atac masiv care utilizează un ransomware aflat deja în circulație” a fost detectat de echipa italiană de răspuns la incidente de securitate informatică a Agenției Naționale de Securitate Cibernetică (Acn). Potrivit agenției atacul a avut loc la nivel mondial și vizează „câteva mii de servere” care au fost compromise, relatează Corriere della Sera, potrivit g4media.ro.

  Italia a fost, de asemenea, puternic afectată, alături de alte țări europene, precum Franța, țara cea mai afectată și Finlanda, dar și America de Nord, cu Canada și Statele Unite. În Italia, mai explică Acn, există zeci de companii care s-au confruntat cu activități cibernetice împotriva lor, iar numărul acestora este pe cale să crească.

  Potrivit surselor Corriere, nu ar exista nicio legătură între acest atac și evenimentele recente de activism politic din Italia sau situația politică și militară internațională, cu referire la războiul din Ucraina, ci ar fi vorba mai degrabă de infractori cibernetici obișnuiți, interesați să extorcheze bani de la companiile și instituțiile afectate.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: