spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăNationalPremierul Ciolacu a cerut controale în toate centrele de îngrijire și asistență...

  Premierul Ciolacu a cerut controale în toate centrele de îngrijire și asistență din România

  În urma scandalului în care 24 de persoane au fost reținute și aproape 100 de persoane exploatate și înfometate au fost salvate din trei azile din apropierea Bucureștiului, premierul Marcel Ciolacu a cerut controale în toate centrele de îngrijire din țară.
  „Sunt revoltat de ororile la care au fost supuși bătrânii internați în centrele rezidențiale de îngrijire și asistență socială care, acum, fac obiectul unei anchete a DIICOT!
  Este inadmisibil ca, în România zilelor noastre, să se întâmple astfel de atrocități față de oameni lipsiți de apărare!
  Este scandalos ca niște indivizi lipsiți de suflet și de repere morale să profite de situația dificilă a unor persoane vulnerabile, pentru a deturna în beneficiul propriu fondurile alocate din bugetul de stat!
  În această dimineață, am cerut tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniu- ANPC, ANSVSA, ANPIS, ANPDPD, DSP- să declanșeze urgent o acțiune națională de #control în toate centrele de îngrijire și asistență din România, finanțate din bani publici.
  Le cer totodată celor care au obligația de a verifica respectarea condițiilor legale să sancționeze cu severitate maximă orice abatere care pune în pericol viața și sănătatea persoanelor vulnerabile din aceste centre!
  Voi urmări cu atenție desfășurarea acestor acțiuni!” a scris Marcel Ciolacu pe pagina oficială de Facebook.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: