spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
marți, mai 30, 2023
Altele
  AcasăNationalSe poate cumpăra RCA mai ieftin decât prețul standard. Vezi cum

  Se poate cumpăra RCA mai ieftin decât prețul standard. Vezi cum

  Din 8 septembrie anul acesta au intrat în vigoare cele mai importante modificări aduse vreodată la legea 132/2017 a asigurărilor auto, mai cunoscută ca „Legea RCA”. Una dintre aceste schimbări, deși contestată parțial de distribuitorii din asigurări, poate oferi șoferilor șansa de a achiziționa asigurarea obligatorie la prețuri mai avantajoase decât în mod normal.

  O normă emisă de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și intrată recent în vigoare dă posibilitatea firmelor de asigurare și intermediarilor să vândă aceeași poliță RCA la prețuri finale diferite, în funcție de costurile de distribuție. Este o premieră pentru piața din România și, din perspectiva șoferilor, ea înseamnă, de fapt, posibilitatea de a achiziționa o poliță de asigurare la prețuri mai mici decât în mod normal. Achiziția online, mai puțin costisitoare pentru asigurători, va permite cumpărarea unei polițe la prețuri mai mici cu până la 10% decât oferta standard, prin brokeri sau agenți, arată primele estimări.

  În curând, pe piață vor fi disponibile nu doar mai multe aplicații prin care clienții își vor putea cumpăra RCA online direct de la asigurător(acestea există deja în unele cazuri), dar și comparatoare de preț care vor afișa tarifele tuturor asigurătorilor, cel mai probabil cu un cost de distribuție semnificativ mai mic decât cel perceput de brokeri, deci la prețuri finale mai mici. Un astfel de comparator există și în planurile Biroului Asigurătorilor Auto din România(BAAR), după cum scris Economica.net, mai ales că noile Directive europene în domeniul RCA, care vor trebui adoptate și în legislația locală, chiar impun existența unui astfel de instrument la nivel de piață. Acest comparator va lista prima netă și va trimite direct către platformele asigurătorilor, iar costurile de administrare vor fi mai mici decât comisioanele plătite brokerilor, deci și cumpărătorul va achiziționa mai ieftin.

  Brokerii se tem că noile reglementări le-ar putea afecta masiv activitatea. Asigurătorii îi contrazic și subliniază că cei care câștigă sunt în primul rând clienții.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: