spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăNationalUzinele pe cărbune europene vor pierde circa 6,6 mld. euro în 2019

  Uzinele pe cărbune europene vor pierde circa 6,6 mld. euro în 2019

  Patru din cinci centrale electrice pe cărbune din Europa nu sunt profitabile, iar potențialul pierderilor totalizează 6,6 miliarde EUR în acest an, potrivit unui nou raport.

  Uzinele pe cărbune din UE reprezintă „o pierdere de bani”, deoarece nu pot concura cu regenerabile și gazele, mai ieftine, a declarat Matt Gray de la Carbon Tracker, think-tank-ul care a întocmit raportul, potrivit Financial Times. “Dacă nu există schimbări drastice, aceste pierderi s-ar putea menține.”

  Energia pe cărbune a fost afectată de creșterea prețului certificatelor de carbon din UE – cotele pe care industriile trebuie să le cumpere dacă emisiile lor de CO2 sunt peste un anumit nivel. Costul acestor certificate s-a triplat din 2017 până la peste 25 de euro pe tona de CO2.

  Carbon Tracker a declarat că descoperirile sale reprezintă un avertisment pentru investitori și factorii de decizie, pentru a se pregăti pentru închiderea energiei pe cărbune pe continent până în 2030. Din capacitatea de cărbune de 154,4 GW a UE, 45% este deja programată să se închidă până în 2030, și 13 state membre s-au angajat să închidă unitățile treptat, până atunci, potrivit grupului de lobby Beyond Coal Europe. Șapte țări nu au angajamente în ceea ce privește energia pe cărbune.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: