spot_img
26.9 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăNational(VIDEO) Podul de la Brăila se deschide în premieră joi, fără taxe...

  (VIDEO) Podul de la Brăila se deschide în premieră joi, fără taxe pentru primii cinci ani

  Joi, 6 iulie, de la ora 13:00, România inaugurează podul suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați – Tulcea, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Acest pod remarcabil, cel mai mare de acest tip din țară, va fi deschis circulației, iar în primii cinci ani nu se va percepe nicio taxă pentru traversare.

  „Am hotărât împreună cu colegii, şi cu autorităţile publice locale, şi cu colegii de la CNAIR, şi cu antreprenorul sau companiile care au lucrat aici, pentru că nu e vorba doar de una singură, ca darea în circulaţie să fie făcută cât de repede putem şi asta înseamnă 6 iulie. În 6 iulie vom putea să dăm în circulaţie, pe varianta Măcin”, a declarat Sorin Grindeanu după o vizită la podul de la Brăila, conform Agerpres.

  Cum a fost construit și ce dimensiuni are

  Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a postat marți, pe Facebook un film care prezintă fazele construcției podului.

  Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor a prezentat informații cheie despre acest obiectiv de referință al infrastructurii:

  • Lungimea totală a podului este de 1974,3 metri.
  • Turnurile sale înalte se ridică la aproximativ 193 metri deasupra fundației.
  • Podul dispune de trei deschideri: o deschidere principală de 1120 de metri și două deschideri laterale de 489,6 metri pe malul din Brăilea și 364,6 metri pe malul din Tulcea.
  • Tablierul metalic al podului cântărește 20.860 de tone și segmentele sale au fost fabricate în România, la șantierul naval din Brăila, cu tablă provenită de la Complexul Siderurgic din Galați.
  • Pentru construcția cablurilor principale s-a utilizat o metodă inovatoare în România: fire de cablu cu diametrul de aproximativ 5,44 mm, grupate în pachete de câte 544 de fire. Aceste toroane, în număr de 16, au alcătuit cablul principal al podului, având o lungime totală de 81.000 de kilometri, echivalentul a două înconjurări ale Pământului.
  • Valoarea inițială a proiectului se ridică la 1.995.932.260 RON, fără TVA, fiind finanțat din surse externe nerambursabile, iar constructorul asociat este format din Astaldi S.P.A. și IHI Infrastructure System Co. Ltd.

  Această inaugurare reprezintă un moment istoric pentru România, deschizând noi căi de acces și conectând comunitățile într-un mod mai rapid și eficient. Podul de la Brăila aduce beneficii semnificative pentru dezvoltarea infrastructurii și promovează dezvoltarea economică în regiunea Dunării.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: