spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăNews AlertAcțiune climatică în Târgu Jiu: ”cerem declararea stării de urgență!”

  Acțiune climatică în Târgu Jiu: ”cerem declararea stării de urgență!”

  Vineri, 29 noiembrie, va avea loc în Târgu Jiu o manifestație din cadrul Climate Action Day – Ziua Pentru Acțiune Climatică, serie de proteste ale tinerilor la nivel internațional pentru declararea stării de urgență climatică.

  ”Ne vom întâlni la ora 16.00 în Parcul Coloana Infinitului, de unde vom pleca pe Calea Eroilor înspre centrul pietonal. Ne vom opri în Piața Prefecturii, unde se va desfășura manifestația și unde vom încerca să ne transmitem mesajul către cei care ar trebui să ne reprezinte și care iau decizii în numele nostru.

  Invităm persoanele de orice vârstă preocupate de viitorul lor și al generațiilor următoare să ni se alăture în acest demers. Manifestația va fi una pașnică, nonviolentă” a transmis Mihnea Teodor Popescu, coordonator local Fridays for Future România.

  Obiectivul principal este declararea stării de urgență climatică, în cadrul căreia acești au trei revendicări: tranziție energetică justă, cunoaștere climatică (includerea acestor noțiuni în programa școlară, dar și alte forme de educație în acest sens) și coexistență & drepturile naturii (protejarea ecosistemelor, reziliență, regenerare).

  Marșurile și protestele pentru acțiune climatică au loc în toată lumea, sunt din ce în ce mai frecvente și sunt organizate pentru a comunica politicienilor că sistemul pe care ei îl reprezintă trebuie să schimbe strategia existentă și să declare stare de urgență climatică.

  În data de 20 Septembrie, la primul marș de acest fel organizat în România, au fost prezenți peste 1000 de oameni în București și 800 oameni în celelalte 8 orașe în care a avut loc protestul, majoritatea fiind elevi. Pentru că acest număr de oameni nu a fost suficient pentru a ne asculta cererile, sunteți așteptați iar, în număr și mai mare, pe 29 Noiembrie. Factorii de decizie trebuie să înțeleagă că oamenii nu vor mai tolera un mediu politic care nu se iau în considerare schimbările climatice.

  În Târgu Jiu, astfel de acțiuni au loc încă din primăvara acestui an. La ultima manifestație (20 septembrie), au participat aproximativ 30 de persoane.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: