spot_img
18.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăNationalAvertisment de creștere majoră a facturilor la energie și gaze

  Avertisment de creștere majoră a facturilor la energie și gaze

  Dumitru Chisăliță, liderul Asociației pentru Energie Eficientă, a semnalat că populația se va confrunta cu majorări substanțiale la facturile de utilități începând cu toamna aceasta. Potrivit lui Chisăliță, costurile pentru energie electrică ar putea fi dublate, iar tarifele la gaze vor cunoaște creșteri și mai mari. Expertul a explicat că eliminarea subvențiilor la energie ar putea declanșa o dublare instantanee a facturilor pentru consumatori și o majorare de cel puțin 25% a profiturilor pentru furnizori.

  Asociația pentru Energie Eficientă a evidențiat faptul că procesul de renunțare la sprijinul financiar din partea statului va reprezenta o provocare considerabilă, comparativ cu implementarea inițială a acestor subvenții. Prin urmare, se estimează că această tranziție către o realitate fără subvenții va aduce schimbări semnificative în mediul de consum energetic.

  „Fiecare client are un contract semnat cu un furnizor de energie și gaze, la un preț pe care l-a stabilit la un moment dat, în 2022, 2021, preț care astăzi este unul foarte ridicat.

  În situația în care, de exemplu, mâine s-ar abroga legislația de plafonare, automat s-ar reveni la prețurile din contract, adică la niște prețuri mult mai ridicate. Din analiza pe care am făcut-o în raport cu două facturi din București, una la energie electrică și una la gaze naturale, a rezultat că vom avea cel puțin o dublare la energia electrică și mai mult decât o dublare la gaze.

  Un astfel de proces trebuie atent analizat și atent implementat, de așa natură încât să nu se ajungă în situația în care să avem o explozie a prețurilor facturilor românilor”, a declarat Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, la Antena 3 CNN.

  Avertismentul vine în contextul eforturilor de tranziție către o piață energetică mai sustenabilă, dar aduce cu sine provocări economice considerabile pentru consumatori și furnizori deopotrivă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: