spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăNews AlertCreșterea prețurilor în procente. Vezi cât de scump e traiul ultimului an!

  Creșterea prețurilor în procente. Vezi cât de scump e traiul ultimului an!

  Scumpirile de la o zi la alta nu mai sunt pentru nimeni o necunoscută. Traiul tot mai greu se vede cu ochiul liber, în special în rândul celor care duc o viață modestă. Economiștii avertizează că greul abia acum începe.

  România se află printre statele membre UE cu cea mai mare rată a inflaţiei, fapt ce se vede în buzunarul cetățenilor. Social-democrații acuză că românii au fost duși la limita sărăciei de cei care conduc țara.

  “După ce guvernele PSD reușiseră să scoată circa 2,2 milioane de români din starea de deprivare materială severă, iată că guvernele instalate succesiv de președintele Iohannis au reușit să ducă sărăcia până la ușa românilor din clasa de mijloc.
  Statisticile arată creșteri de prețuri mai mari cu 16% față de luna trecută și cu 139% față de luna decembrie a anului 2020, ceea ce înseamnă că, în primele 9 luni ale acestui an, fiecare român a pierdut în medie 1.300 de lei (adică un salariu minim pe economie). Inflația datorată incompetenței guvernului Cîțu a anulat total creșterea salariului mediu, operată de angajatorii din mediul privat, afectându-i totodată și pe salariații din sectorul bugetar, ale căror salarii au fost înghețate.
  Prețurile urcă, moneda națională o ia în jos, inflația crește, frigul se instalează nu doar în casele oamenilor ci și în școli și spitale, în timp ce imaginea dezastrului sanitar din țară devine din ce mai greu de înțeles. O Românie care are o mortalitate de pe urma Covid-19 mai mare chiar și față de țările apropiate ca procent de vaccinare, nu poate fi „România Normală” pe care ne-au promis-o președintele Iohannis și coalițiile pe care le-a susținut, în ciuda voinței populare”, a transmis senatorul PNL, Cristinel Rujan.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: