spot_img
24 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăNationalDoar România participă cu 4 reprezentanți la funeraliile Reginei Elisabeth a II-a

  Doar România participă cu 4 reprezentanți la funeraliile Reginei Elisabeth a II-a

  Doar România participă cu 4 reprezentanți la funeraliile Reginei Elisabeth a II-a. Familia regală a făcut o excepție, invitând atât pe președintele țării, Klaus Iohannis însoțit de soție cât și pe principesa Margareta însoțită de principele consort.

  Explicația ar fi aceea că tatăl principesei, regele Mihai al României, a fost văr de gradul III cu regina, ba chiar erau foarte apropiați, dovadă că la jubileul de 60 de ani de la urcarea pe tron a reginei, Regele Mihai a fost așezat chiar lângă aceasta.

  Poate fi, însă și un semnal că președinția și regalitatea sunt puse cel puțin pe picior de egalitate de către Regele Charles al III-lea, în cazul României. Să nu uităm, de asemenea, că stră – stră – străbunica acestuia, Claudine Rhédey, s-a născut și este înmormântată în România, iar el are mai multe proprietăți pe care le-a cumpărat,de-a lungul timpului, la noi în țară.

  Regele Mihai la Castelul Windsor, alături de Regina Elisabeth, la jubileul acesteia de 60 de ani de la urcarea pe tron (18 mai 2012) Sursa foto: România Regală

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!